Herontwikkeling museum Opmeer

Breng nu uw
stem uit!

Bij de toekomstige nieuwe invulling van het bestaande vastgoed zijn wij van mening dat het complex ook een sterke nieuwe naam verdient.

De naam die wij het project zullen geven is: “Museumkwartier”. Om tot deze naam te komen is er rekening gehouden met een aantal uitgangspunten:

 • Geschiedenis complex
 • DNA complex en Opmeer
 • Toekomstige invulling jong & oud
 • Look & feel

Het project bestaat nu uit 3 gebouwdelen die los van elkaar staan. In de nieuwe planvorming bestaan deze 3 gebouwdelen nog steeds, maar worden deze middels gangzones aan elkaar gekoppeld. Vanwege de omvang van het project en om de gebouwdelen een eigen identiteit te geven zijn wij van mening dat alledrie de gebouwdelen wel een eigen naam dienen te krijgen. Om tot die 3 namen te komen vragen wij om uw hulp. Met diverse adviseurs hebben wij al een aantal namen bedacht, maar wij zouden het erg leuk vinden de omgeving ons hierbij te laten helpen een definitieve keuze te maken.

Hier kunt uw stem kenbaar maken vóór vrijdag 12 november a.s. De 3 namen die het meest zijn gekozen door het publiek zullen worden uitgekozen en toebedeeld aan de drie gebouwdelen. Let wel, uiteindelijk zal de definitieve keuze worden gemaakt door de ontwikkelaar. De keuze wordt in de week van 15 november kenbaar gemaakt via de website.

Stem nu op uw 3 favorieten namen.

96
Namen gebouwdelen Opmeer
Min votes count should be 1

Sinds iets meer dan een jaar is de SVE Group eigenaar van het voormalige Scheringa Museum aan de Breestraat.

Het Scheringa museum in Opmeer staat inmiddels al zo’n tien jaar leeg. Voor de SVE Group was dit aanleiding te kijken hoe het gebouw getransformeerd kan worden tot een prettige woon- en zorgomgeving dat ruimte biedt aan functies waar op dit moment binnen Opmeer grote behoefte aan is. Op zaterdag 19 juni 2021 is vooruitlopend op het formele besluitvormingsproces, een eerste informatiebijeenkomst georganiseerd voor de buurt. Op 30 juni 2021 is de aanvraag voor de omgevingsvergunning ingediend bij de gemeente. Op zaterdag 18 september is een tweede informatiemoment georganiseerd voor de omgeving in combinatie met een kunstexpositie: de open dag. Lees verder voor meer informatie over de planvorming en het proces.

Planvorming

De herontwikkeling van het voormalige museum draagt bij aan de oplossing voor het lokale woningtekort en speelt in op de groeiende lokale vraag naar betaalbare woningen voor jongeren, senioren en wonen met zorg. SVE Group transformeert het voormalige Scheringa museum en is voornemens dit te ontwikkelen naar een wooncomplex met zo’n 56 betaalbare huurwoningen voor jongeren, 22 koopappartementen en 43 woon- en/of- zorgappartementen en sociale huurwoningen. Daarnaast komen er kleinschalige deelfuncties en een tuin. 

 

Terugblik Open dag 18 september 2021

 

Op zaterdag 18 september is opvolgend op de informatiebijeenkomst in juni een open dag georganiseerd in het voormalig museum Opmeer. Tijdens deze open dag werden rondleidingen gegeven om meer te vertellen over de oorspronkelijke functie van het pand en de herontwikkeling; kon men vragen stellen bij de stands aan de ontwikkelaar, architect en makelaar over de plannen en de woningen; en was er een kunstexpositie in samenwerking met lokale- en regionale kunstenaars om het pand één keer te laten schitteren als museum.

Terugblik informatiebijeenkomst 19 juni 2021

Vooruitlopend op het formele besluitvormingsproces over het plan vinden wij het belangrijk om de omgeving te informeren. Daarom hebben wij op zaterdag 19 juni 2021 van 10.00 tot 16.00 uur een fysieke informatiebijeenkomst georganiseerd in het voormalig Scheringa museum. Tijdens deze informatiebijeenkomst is het ontwerp en de bijbehorende functies gepresenteerd en was er de mogelijkheid om vragen te stellen en reacties te geven.

Voor geïnteresseerde woningzoekers

Bent u geïnteresseerd in een koop- of huurwoning? Momenteel bevinden wij ons nog in een vroegtijdig stadium van het proces en kunnen wij u geen informatie geven over de exacte invulling van de woningen, zoals prijzen, plattegronden, inschrijvingen, etc. Wel kunt u uw gegevens achterlaten in onderstaand formulier. Wij noteren uw gegevens en delen deze met de desbetreffende makelaar wanneer de inschrijvingen voor de woningen worden geopend.

Inschrijfformulier woningzoekende


  Huurwoning: betaalbare huurHuurwoning: middelduurKoopappartementZorgappartement

  Blijf op de hoogte

  Wilt u graag op de hoogte blijven van de ontwikkeling?
  Laat hieronder uw gegevens achter, dan sturen wij u een e-mail wanneer er een update is.

   Vragen?

   Heeft u prangende vragen die niet zijn opgenomen in het ‘meest gestelde vragen‘ overzicht? Dan kunt u contact met ons opnemen via opmeer@svegroup.nl.

   Sluiten

   Sjan van Ettekoven

   Algemeen directeur

   De SVE Group is opgericht door Sjan van Ettekoven en komt voort uit S. van Ettekoven Holding. Zijn passie is ontstaan door de dynamiek en veelzijdigheid van de vastgoedmarkt. Sjan begon zijn carrière in het familiebedrijf Slagerij Chateau Briand in Hilversum en werd eigenaar van een tweetal grote vleesverwerkende bedrijven. Sjan staat bekend om zijn no-nonsens aanpak, snel schakelen, oog voor kwaliteit, langdurige relaties en vertrouwen. Binnen de SVE Group is Sjan naast Algemeen Directeur primair actief in de acquisitie en dispositie.

   Sluiten

   Dirk Simons

   Directeur ontwikkeling & realisatie

   Dirk begon zijn carrière als timmerman en werkplaatstimmerman bij een aannemersbedrijf in de vechtstreek. In de jaren daarna heeft hij zich voornamelijk bezig gehouden als werkvoorbereider en calculator binnen dezelfde onderneming. In 2009 is hij gestart als zelfstandig ondernemer in de aannemerij en heeft hierdoor kennis en expertise opgedaan in de bouw en ontwikkeling. Dirk heeft zich in 2017 aangesloten bij SVE Group en staat bekend om zijn oog voor ontwikkelingen, financieel inzicht en onvermoeibaar opportunisme. Binnen SVE Group is Dirk verantwoordelijk voor projectontwikkeling, acquisitie en dispositie.

   Sluiten

   Yvette Frey

   Vastgoedadviseur

   Yvette begon haar carrière bij CBRE Amsterdam op de afdeling Asset Services. Na 6 jaar is zij haar haar carrière voort gaan zetten bij Spring Real Estate op de afdeling Capital Markets en is ze sinds 2019 werkzaam bij SVE Group als vastgoedadviseur.

   Sluiten

   Bob Renee

   Technisch Directeur

   Bob Renee is sinds december 2021 werkzaam voor de SVE Group als technisch directeur en focust zich op grootschalige herontwikkelingsvraagstukken. Bob was hiervoor 30 jaar werkzaam bij Slavenburg Bouw.