Roto Smeets Deventer

De SVE Group heeft in maart 2021 het Roto Smeets-terrein aangekocht in Deventer.

De locatie is gelegen op het bedrijventerrein ‘Bergweide 3’ en heeft een totaaloppervlakte van c.a 5,1 ha. Het plangebied grenst aan het zogeheten ‘Havenkwartier’ dat wordt getransformeerd naar een gemengde stadswijk. Doordat de activiteiten van de failliete Roto Smeets zijn weggevallen is hier ook de mogelijkheid ontstaan om het terrein te ontwikkelen tot een gemengd stedelijk programma van wonen, werken en recreëren.

De bedrijvigheid en het woonprogramma sluiten op elkaar aan en leveren daarmee een bijdrage aan het dynamische en levendige karakter van de wijk. Het mengen van functies gebeurt op meerdere schaalniveaus, van gebouw tot wijk, zodat een gemêleerd en afwisselend stadsbeeld ontstaat. Het is dé plek voor een levendige autoluwe stadswijk met bijzondere woonvormen. Uitgangspunt bij de ontwikkeling is de realisatie van bijzondere woon-werkconcepten en inzet op een variatie van woontypologieën met gestapelde woningen en grondgebonden woningen. Daarnaast is gekozen voor behoud van cultuurhistorisch waardevolle bebouwing, een goede en courante verkaveling en maatvoering van de openbare ruimte en doorgang in het gebied.

Door de combinatie van wonen en werken op deze locatie wordt een aantrekkelijk stedelijk gebied ontwikkeld voor doelgroepen die op dit moment hun plek nog niet weten te vinden in de stad. Ook draagt deze combinatie bij aan de economische ontwikkeling van Deventer.

Momenteel wordt het Masterplan vastgesteld hetgeen de basis is voor het Bestemmingsplan. Start bouw is gepland in het derde kwartaal van 2023.

Project details

Bedrijvigheid

30.000 m2

Wonen

56.000 m2

Maatschappelijke functie

7.000 m2

Het gehele team van SVE Group.

Sjan van Ettekoven

Sjan van Ettekoven

Algemeen directeur

Dirk Simons

Dirk Simons

Directeur ontwikkeling & realisatie

Sluiten

Sjan van Ettekoven

Algemeen directeur

De SVE Group is opgericht door Sjan van Ettekoven en komt voort uit S. van Ettekoven Holding. Zijn passie is ontstaan door de dynamiek en veelzijdigheid van de vastgoedmarkt. Sjan begon zijn carrière in het familiebedrijf Slagerij Chateau Briand in Hilversum en werd eigenaar van een tweetal grote vleesverwerkende bedrijven. Sjan staat bekend om zijn no-nonsens aanpak, snel schakelen, oog voor kwaliteit, langdurige relaties en vertrouwen. Binnen de SVE Group is Sjan naast Algemeen Directeur primair actief in de acquisitie en dispositie.

Sluiten

Dirk Simons

Directeur ontwikkeling & realisatie

Dirk begon zijn carrière als timmerman en werkplaatstimmerman bij een aannemersbedrijf in de vechtstreek. In de jaren daarna heeft hij zich voornamelijk bezig gehouden als werkvoorbereider en calculator binnen dezelfde onderneming. In 2009 is hij gestart als zelfstandig ondernemer in de aannemerij en heeft hierdoor kennis en expertise opgedaan in de bouw en ontwikkeling. Dirk heeft zich in 2017 aangesloten bij SVE Group en staat bekend om zijn oog voor ontwikkelingen, financieel inzicht en onvermoeibaar opportunisme. Binnen SVE Group is Dirk verantwoordelijk voor projectontwikkeling, acquisitie en dispositie.

Sluiten

Yvette Frey

Vastgoedadviseur

Yvette begon haar carrière bij CBRE Amsterdam op de afdeling Asset Services. Na 6 jaar is zij haar haar carrière voort gaan zetten bij Spring Real Estate op de afdeling Capital Markets en is ze sinds 2019 werkzaam bij SVE Group als vastgoedadviseur.

Sluiten

Bob Renee

Technisch Directeur

Bob Renee is sinds december 2021 werkzaam voor de SVE Group als technisch directeur en focust zich op grootschalige herontwikkelingsvraagstukken. Bob was hiervoor 30 jaar werkzaam bij Slavenburg Bouw.