Transformatie Sigarenfabriek,
Ampèrestraat Hilversum

Hilversum is trots op zijn industriële historie. 

De Electrobuurt in Hilversum kenmerkt zich door een combinatie van wonen en werken in een buurt vol historische gebouwen. Met ons plan voor het pand aan de Ampèrestraat te Hilversum, dat tot 1949 in gebruik was als sigarenfabriek, maken we het gemeentelijk monument weer gereed voor de toekomst. 

De fabriek, die door de brand in het voorjaar van 2020 zwaar beschadigd raakte, wordt zo veel mogelijk hersteld. De jaren-50 uitbouwen op het binnenterrein worden gesloopt, en op de plaats van het afgebrande deel wordt een nieuwbouw volume teruggeplaatst die refereert naar de fabriekshistorie van het complex. In dit pand komen in totaal 57 zorgkamers voor ouderen met een grote zorgbehoefte, met ondersteunende functies zoals woonkamers. Op het binnenterrein krijgt een tweede, kleinschalige zorginstelling met 20 kamers, een paviljoen in de nieuwe, groene binnentuin. Deze tuin wordt ingericht als generatietuin; een mooie buitenruimte voor de bewoners van de zorginstellingen die ook ontmoeting tussen de buurt en de bewoners stimuleert.

Gebiedsvisie 1221

Bij het ontwerp van de transformatie is de gebiedsagenda 1221 van de Gemeente Hilversum als leidraad genomen. De industriële historie wordt, vanzelfsprekend, in acht genomen en door de toevoeging van zorgwoningen krijgen ouderen de mogelijkheid om langer in hun eigen wijk te blijven wonen.

De nieuwe binnentuin vergroent de buurt en creëert een ontmoetingsplek voor bewoners. Los van een fijn uitzicht, zorgt de beplanting ook voor biodiversiteit, waterinfiltratie en verkoeling op warme dagen.

De parkeervraag van de zorgwoningen wordt opgelost in een ondergrondse parkeergarage, die een inrit krijg vanaf de oprit aan de Amperestraat. Hiermee wordt de parkeervraag van het plan volledig op eigen terrein opgelost.

Meer informatie over de gebiedsvisie is te vinden op de website https://1221.hilversum.nl/

 

Buurtparticipatie

Een belangrijk onderdeel van de gebiedsagenda is de samenwerking met de buurt. In dit kader is er een participatiestrategie opgesteld en zijn er een aantal informatiebijeenkomsten gehouden. Afhankelijk van de voortgang wordt er in het voorjaar van 2021 een 3e informatiebijeenkomst georganiseerd om de buurt te informeren over de bouwplannen.

Onderstaand zijn de participatiestrategie en de verslagen van de verschillende bijeenkomsten te downloaden.

 

1ste informatiebijeenkomst:
3 maart 2020

2e informatiebijeenkomst:
17 december 2020

3e informatiebijeenkomst:
8 juli 2021

Presentatie
8 juli 2021

Project details

Programma

70 zorgkamers met ondersteunende functies

6.700 m² BVO

Ontwikkelaar

SVE Groep

Architect

Mulderblauw architecten

Overige Adviseurs

Pieters bouwtechniek

Overdevest Adviseurs

Dietz Strategie & Communicatie

MEES ruimte&milieu

Het gehele team van SVE Group.

Sjan van Ettekoven

Sjan van Ettekoven

Algemeen directeur

Dirk Simons

Dirk Simons

Directeur ontwikkeling & realisatie

Sluiten

Sjan van Ettekoven

Algemeen directeur

De SVE Group is opgericht door Sjan van Ettekoven en komt voort uit S. van Ettekoven Holding. Zijn passie is ontstaan door de dynamiek en veelzijdigheid van de vastgoedmarkt. Sjan begon zijn carrière in het familiebedrijf Slagerij Chateau Briand in Hilversum en werd eigenaar van een tweetal grote vleesverwerkende bedrijven. Sjan staat bekend om zijn no-nonsens aanpak, snel schakelen, oog voor kwaliteit, langdurige relaties en vertrouwen. Binnen de SVE Group is Sjan naast Algemeen Directeur primair actief in de acquisitie en dispositie.

Sluiten

Dirk Simons

Directeur ontwikkeling & realisatie

Dirk begon zijn carrière als timmerman en werkplaatstimmerman bij een aannemersbedrijf in de vechtstreek. In de jaren daarna heeft hij zich voornamelijk bezig gehouden als werkvoorbereider en calculator binnen dezelfde onderneming. In 2009 is hij gestart als zelfstandig ondernemer in de aannemerij en heeft hierdoor kennis en expertise opgedaan in de bouw en ontwikkeling. Dirk heeft zich in 2017 aangesloten bij SVE Group en staat bekend om zijn oog voor ontwikkelingen, financieel inzicht en onvermoeibaar opportunisme. Binnen SVE Group is Dirk verantwoordelijk voor projectontwikkeling, acquisitie en dispositie.

Sluiten

Yvette Frey

Vastgoedadviseur

Yvette begon haar carrière bij CBRE Amsterdam op de afdeling Asset Services. Na 6 jaar is zij haar haar carrière voort gaan zetten bij Spring Real Estate op de afdeling Capital Markets en is ze sinds 2019 werkzaam bij SVE Group als vastgoedadviseur.

Sluiten

Bob Renee

Technisch Directeur

Bob Renee is sinds december 2021 werkzaam voor de SVE Group als technisch directeur en focust zich op grootschalige herontwikkelingsvraagstukken. Bob was hiervoor 30 jaar werkzaam bij Slavenburg Bouw.